ua en ru

Сафарі-парк "Тайган" в Криму не буде відкрито до Євро-2012

Сафарі-парк «Тайган» у Криму через судові тяганини з приводу факту самозахоплення земель не буде відкрито до травня 2012 р. Про це кореспонденту РБК-Україна повідомив власник «Тайгану» та приватного ялтинського зоопарку «Казка» Олег Зубков.
«Я планував у травні урочисто відкрити сафарі-парк, приурочивши це до Євро-2012, що могло б послужити хорошим приводом для гостей Україні побувати в Криму. Але, у зв'язку з продовженням судових розглядів, тепер позбавлений такої можливості», - сказав Зубков.
Нагадаємо, напередодні Білогірський райсуд відмовив Зубкову в задоволенні скарги з вимогою скасувати постанову про порушення кримінальної справи, порушену прокуратурою Білогірського району за фактом самозахоплення 20 гектар. 28 липня Апеляційний суд Криму ухвалив, що проти Зубкова не потрібно порушувати кримінальну справу і повернув його до суду першої інстанції. Тепер Зубков має намір оскаржувати останнє рішення Білогірського райсуду в апеляційній інстанції.
Сафарі-парк «Тайган» створюється з 2006 р. в Білогірському районі неподалік від Аянського водосховища. Площа об'єкту - 34 га. На території парку мешкають леви, тигри, жирафи, верблюди і т.д. Згідно з концепцією сафарі-парку, гості зможуть на автомобілях в'їжджати у величезний вольєр і спостерігати за що живуть на волі левами.