ua en ru

З 1 березня в Києві розпочнуться громадські слухання з приводу тарифів на утримання будинків, - А.Голубченко.

З 1 березня в Києві мають розпочатися громадські слухання, на яких мешканці самі визначать рівень тарифів на обслуговування будинків та прибудинкових територій, а також перелік необхідних послуг. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Анатолій Голубченко.
«Ми зараз ведемо роботу з організації та проведення громадських слухань у кожному домі. У Києві 10 тис. 800 багатоповерхових будинків, по кожному з яких необхідно провести громадські слухання. Думаю, за три місяці можна впоратися. Але цим будуть займатися райони», - сказав А.Голубченко.
Він підкреслив, що є законодавчо затверджений перелік послуг, тому, якщо мешканці захочуть відмовитися від будь-якої з таких послуг, то повинні будуть вказати, у кого вони мають намір купувати її. «Тобто, у протоколі громадських слухань буде записано, що, наприклад, мешканці будинку вирішили відмовитися від вивезення твердих побутових відходів, і відразу ж повинно бути вказано, хто буде виконувати цю функцію. І тоді в разі судових суперечок відносно невиконання прибирання території, ми зможемо довести, що жителі певного будинку відмовилися від цієї послуги і взяли її виконання на себе. Це ж стосується змісту ліфта, миття сходових кліток і т.п. Рішення буде приймати більшість у кожному окремо взятому будинку, тобто якщо в будинку 30 мешканців, то потрібно, щоб 16 з них підписали таке рішення», - пояснив перший заступник голови КМДА.