ua en ru

С.Тітенко: Ціна на електроенергію для населення не покриває 50% її собівартості

Ціна на електроенергію для населення не покриває 50% собівартості її виробництва. Про це заявив голова Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) Сергій Тітенко в інтерв'ю радіо "Свобода".
"Ціна на електричну енергію для населення не покриває 50% собівартості її виробництва. Чому люди, які мали можливість за мільйони доларів побудувати собі будинки, повинні сплачувати за електричну енергію стільки ж, як, умовно кажучи, бідні. В Європі ціни на електричну енергію для населення значно більші ніж ціни для промисловості, але незахищеним верствам населення надається різного роду допомога", - заявив С.Тітенко.
Щодо оптимізації роздрібних цін на природний газ для потреб населення та цін на природний газ власного видобутку, коригування діючих тарифів на теплову енергію для суб'єктів господарювання у сфері теплопостачання С.Тітенко зазначив: "Постачальники газу та теплової енергії не надали достатньої інформації про вартість свого продукту, а отже, НКРЕ розгляне можливість змінити її не раніше ніж через два тижні".