ua en ru

С.Тігіпко вважає некоректною позицію ДПАУ в питанні оподаткування за операціями з цінними паперами

Віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко вважає некоректною позицію Державної податкової адміністрації України (ДПАУ) в питанні оподаткування негативного результату за операціями з цінними паперами. Про це йшла мова під час наради під головуванням С.Тігіпко з обговорення Програми розвитку фондового ринку України на 2011-2015 рр., повідомляє прес-служба Асоціації "Українські фондові торговці" (АУФТ).
Зокрема, під час наради представники АУФТ підняли питання про негативні наслідки норми роз'яснення ДПАУ про те, що тільки 20% валових витрат ТЦП попередніх періодів можна віднести на витрати в поточному році.
"Одне з найважливіших напрямків розвитку фондового ринку, яке відображено в програмі - це випереджувальний розвиток його інвестиційної складової. У той час як, з одного боку, ведеться масштабна робота щодо впровадження ефективних норм, що забезпечують розвиток фондового ринку, з іншого - ламаються правила функціонування цілого сектора економіки, раніше встановлені на рівні законів. Це може призвести до перегляду всієї прибутковості інвестиційного ринку з початку поточного року, на той же - заднім числом", - заявив член ради АУФТ Олег Кравець.
С.Тігіпко погодився з коментарями про некоректність такого підходу ДПАУ і порекомендував професійним об'єднанням учасників фондового ринку спільно з регулятором - Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) направити до Податкової адміністрації звернення про перегляд умов оподаткування та обліку негативного результату операцій з цінними паперами і деривативами. "Якщо нам не вдасться вирішити ситуацію з ДПАУ самостійно, то віце-прем'єр підтвердив готовність вирішити це питання на рівні Кабінету міністрів", - зазначив О.Швець.
АУФТ і ДКЦПФР підготували відповідне звернення до ДПАУ.