ua en ru

S&P підтвердило рейтинги Івано-Франківська на рівні В/uaА-

Служба кредитних рейтингів Standard & Poor's підтвердила довгостроковий кредитний рейтинг емітента В і рейтинг за національною шкалою uaA - Івано-Франківська. Прогноз зміни рейтингів - "негативний". Про це повідомляє прес-служба S&P.

"Стримуючий вплив на рівень рейтингів міста надають висока залежність Івано-Франківська від політики центрального уряду, відносно низький рівень добробуту та ризики, пов'язані зі слабкими фінансовими результатами організацій, пов'язаних з державою (ОСГ). Вплив цих негативних факторів компенсується низьким рівнем боргу міста, його дуже консервативними планами щодо запозичень, помірно високими показниками виконання бюджету, що сприяють поліпшенню позиції ліквідності, а також гарним рівнем економічної диверсифікації", - наголошується в повідомленні.

S&P також підкреслила, що прогноз "негативний" відображає прогноз по рейтингах України, зазначивши, що знизить рейтинги Івано-Франківська у випадку зниження суверенного рейтингу і змінить прогноз по рейтингах міста на "стабільний" у разі перегляду прогнозу по рейтингах України на "стабільний".

Читайте також: S&P присвоїла агрохолдингу UkrLandFarming рейтинг B-/прогноз "негативний".