ua en ru

S&P підтвердила рейтинг Івано-Франківська на рівні ССС з "негативним" прогнозом

Служба кредитних рейтингів Standatrd & Poor's підтвердила довгостроковий кредитний рейтинг Івано-Франківська ССС з "негативним" прогнозом.

Служба кредитних рейтингів Standatrd & Poor's підтвердила довгостроковий кредитний рейтинг Івано-Франківська ССС з "негативним" прогнозом. Про це повідомляє прес-служба кредитного агентства.

Одночасно S&P підтвердила довгостроковий рейтинг міста за національною шкалою на рівні uaB-.

"Згідно з нашими критеріями, ми визначаємо індикативний рівень кредитоспроможності (indicative credit level - ICL) Івано-Франківська на рівні b. ...ICL Івано-Франківська на рівні b відображає нашу оцінку системи суспільних фінансів України як "волатильної і недофінансованої", що обумовлює низьку фінансову гнучкість і передбачуваність, "негативний", на нашу думку, якість фінансового управління, відносно низький рівень добробуту та помірні ризики виникнення умовних зобов'язань", - йдеться в повідомленні.

У кредитному агентстві відзначають також низькі фінансові показники муніципальних підприємств.

Разом з тим в S&P вважають, що негативний вплив цих фактор компенсують низьке боргове навантаження міста, помірні показники виконання бюджету та "нейтральний" позиція ліквідності.