ua en ru

Рибак відкрив четверту сесію Ради VII скликання

Спікер Верховної Ради України Володимир Рибак сьогодні, 4 лютого 2014 р., відкрив четверту сесію Верховної Ради України VII скликання.

Спікер Верховної Ради України Володимир Рибак сьогодні, 4 лютого 2014 р., відкрив четверту сесію Верховної Ради України VII скликання. У сесійній залі зареєструвалося 378 народних депутатів.

Як повідомив Рибак, на урочистому відкритті сесії ВР присутні виконуючий обов'язки прем'єр-міністра України Сергій Арбузов та члени уряду, голова Генеральної прокуратури України Віктор Пшонка, голова секретаріату Президента України Андрій Клюєв, а також глави дипломатичних представництв, судів, та ін.

Після оголошення спікера про відкриття чергової сесій українського парламенту, народні обранці, вставши зі своїх місць, заслухали у сесійній залі ВР Гімн України.

Нагадаємо, відкриття четвертої сесії Верховної Ради відбувається відповідно до статті 83 Конституції України.

Раніше Рибак заявляв, що ВР на пленарному тижні 4-7 лютого 2014 р. планує розглянути 86 питань.

"4-7 лютого передбачено 86 питань, вівторок - питання про скорочення чисельності Збройних сил України... В середу 10 питань, в четвер - 38 питань, у тому числі 8 питань ратифікації. Заплановано також обрання та звільнення суддів. У п'ятницю - годину уряду, з тематикою якого треба ще визначитися", - повідомив Рибак.

Він також нагадав, що у зв'язку з кадровими перестановками необхідно вирішити питання з призначенням нового голови регламентного комітету ВР: "Прошу надати відповідну кандидатуру"