ua en ru

Рибак: Якщо вибори мера Києва будуть призначені на 2 червня, вони пройдуть в один тур, а до Київради - за змішаною системою

Якщо вибори мера Києва будуть призначені на 2 червня, вони пройдуть в один тур, а до Київради - за змішаною системою. Про це за підсумками погоджувальної ради заявив голова Верховної Ради України Володимир Рибак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми розглядали проект народного депутата (Віталія) Кличко. Він постанову вніс - вибори до місцевої ради на чинному законі, який є на сьогоднішній день. Я не можу виключити, що можуть виникнути якісь питання, але ми будемо розглядати постанову, яку вніс... Кличко", - сказав Рибак.

На питання, за якою системою будуть проводитися вибори мера Києва, спікер ВР наголосив: "Чинний закон, який є в Києві - там один тур виборів, змішана система, тобто половина міської ради обирається списочно, половина - за мажоритарною системою".

Рибак спрогнозував, що за домовленістю фракцій опозиції і більшості до чинного виборчого законодавства можуть бути внесені зміни, але поки такі пропозиції не озвучувалися.

Читайте також: Опозиція хоче проведення виборів в Києві 2 червня, але є й інші умови