ua en ru

"РВС банк": готель "Либідь" в аварійному стані через незаконні дії орендарів

"РВС банк", якому належать майнові права на готельний комплекс "Либідь", звинуватив підприємця Мстислава Скоробогатова і близькі до нього структури, контролюючі комплекс, в доведенні готелю до аварійного стану. Про це йдеться в повідомленні прес-служби банку.

Згідно з результатами моніторингу, проведеного інвентаризаційною комісією банку, в готелі грубо порушуються правила протипожежної та санітарної безпеки, ігнорується необхідність термінового ремонту ряду технічних та житлових приміщень та інженерних мереж готелю. Члени комісії також повідомили про скарги постояльців готелю, підозрюють наявність у стінах готелю організованої мережі проституції і продажу психотропних речовин.

"Це свідома позиція так званої адміністрації готелю, - зазначає адвокат "РВР банку" Олександр Кравченко, - люди, які силовим способом утримують "Либідь", розуміють, що не мають на це жодних законних підстав, і рано чи пізно їм доведеться звідти піти. І тому прагнуть викачати з готелю і з самої ситуації по максимуму. З жалем змушені констатувати, що поки готель знаходиться під контролем людей Скоробогатова, ми не можемо гарантувати постояльцям безпечне і комфортне проживання. Це пов'язано як зі станом самого будинку і його обслуговуванням, так і з відверто кримінальним контингентом, який поселила адміністрація для охорони будівлі від власника".

Як повідомляє прес-служба "РВС банку", фінансова установа продовжить наполягати на реалізації своїх законних прав, і має намір отримати доступ до власного майна в установленому законом порядку.

Наголошується, що раніше в "РВС банку" заявили, що компанії, пов'язані з підприємцем Мстиславом Скоробогатовим, відмовляються виконувати свої кредитні зобов'язання в розмірі 28 мільйонів доларів. За даними банку, позичальники незаконно утримують заставне майно - будівлю готельного комплексу "Либідь" у Києві, право власності на яку в судовому порядку визнано за "РВС банком". Проходу представників банку на територію готельного комплексу для проведення інвентаризації майна перешкоджають люди в камуфляжній формі, а також кілька десятків "спортсменів-тітушок", заявили в прес-службі.

"Сам Мстислав Скоробогатов, проти якого Шевченківським РУ ГУ МВС Києва відкрито кримінальне провадження за ст. 190 КК України за підозрою в розкраданні коштів в особливо великих розмірах, знаходиться за межами України", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що в 2006 році компаніям ВАТ "Готельний комплекс "Либідь" і ТОВ "Вольний вітер", кінцевим бенефіціарним власником яких є Мстислав Скоробогатов, була відкрита кредитна лінія в розмірі 16 мільйонів доларів. Кредитором виступив ЗАТ "ТАС-Інвестбанк". Сторони також уклали іпотечний договір, згідно з яким виступало заставним майном будівлю готельного комплексу "Либідь". З 2010 року позичальники припинили виконання кредитних зобов'язань. ВАТ "Сведбанк", який був правонаступником ВАТ "ТАС-Інвестбанк", звернувся до суду з позовною вимогою стягнути предмет іпотеки шляхом реалізації з публічних торгів. Рішенням Господарського суду Києва від 04.03.2011 вимоги ПАТ "Сведбанк" були задоволені, зазначили в прес-службі. Однак судове рішення посадовими особами ВАТ "Готельний комплекс "Либідь" і ТОВ "Вольний вітер" виконано не було. Грошові кошти за кредитними договорами не повернуті. У 2014 році ВАТ "Омега Банк", який був правонаступником ВАТ "Сведбанк", звернувся до суду з вимогою про стягнення іпотечного майна шляхом визнання права власності банку на будівлю готелю "Либідь".

Рішенням Господарського суду Києва від 28.10.2014 позовні вимоги ВАТ "Омега Банк" були задоволені. Зазначене рішення було залишено без змін усіма вищими інстанціями. Посадові особи ВАТ "Готельний комплекс "Либідь" також не виконали дане рішення і не передали банку приміщення готелю, додали в прес-службі.

ПАТ "Перехідний банк "РВС БАНК" було створено на базі неплатоспроможного банку ПАТ "ОМЕГА БАНК". В порядку правонаступництва за актом прийому-передачі права на активи від 03.07.2015 "РВС банк" прийняв право вимоги за кредитним договором з ВАТ "Готельний комплекс "Либідь" і за всіма договорами забезпечення за ним. Судове рішення про визнання права власності на будівлю готелю "Либідь" поширюється на ПАТ "Перехідний банк "РВР БАНК", як правонаступника ВАТ "ОМЕГА БАНК", йдеться в повідомленні.