ua en ru

Керівника підрозділу "Київпастрансу" судитимуть за хабар у 165 тис. гривень

Керівника підрозділу "Київпастрансу" судитимуть за хабар у 165 тис. гривень Фото: хабар чиновнику "Київпастрансу" (колаж РБК-Україна)

До протизаконних дій чиновник залучив знайомого адвоката

Київська місцева прокуратура номер 2 спрямувала до суду обвинувальний акт відносно начальника одного зі структурних підрозділів комунального підприємства "Київпастранс", який вимагав та отримав від представника приватного підприємства хабар у розмірі 165 тис. гривень. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.
Як зазначають у прокуратурі, хабар посадовець вимагав від представників приватної фірми за вивезення майна, яке зберігалося в орендованих приміщеннях КП "Київпастранс", а також за погашення боргових зобов’язань вказаного посадовця перед цієї ж фірмою. До протизаконних дій чиновник залучив знайомого адвоката, який виступив посередником між ним та підприємцями.
"Посадовця та його спільника-адвоката викрили безпосередньо після перерахування грошових коштів. Дії чиновника кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою), посередника - за ч.5 ст.27 ч.3 ст.368 (пособництво одержанню службовою особою неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, що у Черкаській області викрили на хабарі у 30 тис. гривень суддю.

Додамо, що на хабарі у майже 33 тис. доларів затримали голову РДА у Хмельницькій області.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що Київська прокуратура №7 завершила досудове розслідування щодо заступника керівника виробничого підрозділу вокзалу "Харків-Пасажирський" ПАТ "Укрзалізниця", викритого на хабарі у 350 тис. гривень. Відповідний обвинувальний акт направлено до суду.