Ботулізм виник після вживання домашньої консерви
У Рівненській області зареєстрували другий випадок ботулізму, госпіталізовано 56-річний чоловік. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держпродпспоживслужби в Рівненській області.
"У Рівненській області зареєстровано другий випадок ботулізму. На цей раз захворів 56-річний чоловік з с. Люхча Сарненського району. Ботулізм виник після вживання домашньої консерви (тушонки з свинини)", - йдеться в повідомленні.
Згідно з інформацією прес-служби, хворий звернувся до лікарів на 5 день після вживання консерви, коли у нього після розладів шлунково-кишкового тракту виникло погіршення зору.
Так, діагноз ботулізм був підтверджений лабораторно. Хворий госпіталізований в інфекційне відділення місцевої лікарні, де йому було призначено відповідне лікування, а також введено ботулинистичний антитоксин. Стан хворого середньої тяжкості.
Наголошується, що згадані консерви вживали ще 2 членів сім'ї, стан яких на даний момент задовільний і симптоми отруєння у них відсутні. У прес-службі нагадали, що для запобігання подібних випадків рекомендується прогрівати домашню консерву перед вживанням протягом не менше 10 хвилин.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Львівській області 2 чоловіків з Сокальського району госпіталізували в обласну інфекційну лікарню з діагнозом ботулізм.