ua en ru

У Рівненській області правоохоронці вилучили понад 16 кг бурштину, видобутого злочинним шляхом

У Рівненській області правоохоронці вилучили понад 16 кг бурштину, видобутого злочинним шляхом Фото: ГПУ (screenshot(google-maps))

Вилучений бурштин направлено для проведення експертизи

У Рівненській області правоохоронці за вихідні вилучили понад 16 кг бурштину, видобутого злочинним шляхом. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

Зокрема, зазначається, що 2 липня у Рівному правоохоронці зупинили автомобіль BMW під керуванням жителя Здолбунівського району, у якому, після поверхневого огляду багажника, було виявлено та вилучено близько 11,5 кг бурштину.

Крім того, поблизу м. Дубровиця 1 липня правоохоронці зупинили автомобіль Renault Kangoo, з салону якого вилучили майже 5 кг бурштину, видобутого злочинним шляхом.

"Увесь вилучений бурштин загальною вагою понад 16 кг направлено для проведення експертизи. Його вартість встановлюється. За вказаними фактами розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 198 КК України (придбання, зберігання, завідомо одержаного злочинним шляхом майна)", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що митники виявили на кордоні з Польщею фуру зі 106 кг бурштину.