ua en ru

Зростання валового виробництва аграрного сектора в 2013 р. складе 8%, - Мінагрополітики

Міністерство аграрної політики і продовольства України прогнозує зростання валового виробництва аграрного сектора в 2013 р. на 8%. Це передбачено Державною програмою активізації розвитку економіки на 2013-2014 рр., повідомив сьогодні на брифінгу під час засідання уряду міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк, передає кореспондент РБК-Україна.

«Ми в цьому році прогнозуємо зростання валового виробництва до минулого показника в аграрному секторі на рівні 8%. Це теж дасть можливість забезпечити експортний потенціал, і дасть можливість надходження валюти і фінансування аграріїв і, звичайно, зробить певний внесок у валове виробництво нашої економіки», - сказав Присяжнюк.

Міністр нагадав, що основними завданнями, визначеними Програмою активізації розвитку економіки, є підтримка національного виробника, технічне переоснащення сільського господарства, поліпшення інвестиційного клімату та розвиток міжнародного співробітництва. Він зазначив, що для реалізації цих завдань передбачено ряд інвестиційних проектів в галузі тваринництва, сільгоспмашинобудування і т.д. В цілому, завдяки Програмі, планується збільшити прямі іноземні інвестиції в АПК.

«Завдяки виконанню цих завдань буде підтримано повне забезпечення продовольчої безпеки держави. Виробництво валової продукції сільського господарства збільшиться до 2014 р. до 260 млрд грн, обсяг експорту сільгосппродукції досягне 22 млрд дол. на рік. Це сприятиме збільшенню надходжень до зведеного бюджету до 48 млрд грн», - підкреслив Микола Присяжнюк.

Читайте також: В Україні в 2013 р. планується розробити дві нові стратегії розвитку агросектору Янукович.