ua en ru

Російський "Сбербанк" не буде закривати свою "дочку" в Україні

Російський "Сбербанк" не буде закривати свою "дочку" в Україні Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Незважаючи на кілька невдалих спроб продати банк, російське керівництво вважає цей крок єдиним вірним

Керівництво російського "Сбербанку" як і раніше не збирається закривати свою "дочку" в Україні, а буде далі продовжувати спроби його продати. Про це російським ЗМІ повідомив перший заступник голови правління банку Лев Хасіс.

За його словами, "Сбербанк" вважає "єдиною розумною тактикою" продовження діяльності дочірнього банку в Україні та пошук прийнятного для Нацбанку України рішення щодо його продажу.

"Здача ліцензії не розглядається", - повідомив Хасіс журналістам

Хасіс пояснив, що "в Україні дуже складна ситуація" і працювати російським банкам непросто.

"Тим не менше ми працюємо, виконуємо всі регуляторні нормативи і будемо намагатися знайти якесь рішення. "Сушити" бізнес з подальшою здачею ліцензії, як нам пропонують, ми не хочемо, тому що це вкрай невигідно. Крім того, з урахуванням введеного в Україні режиму санкції щодо російських банків, це безперспективна історія", - сказав він.

Хасіс також запевнив, що Ощадбанк виконує всі регуляторні нормативи, тому його не можна конфіскувати, як це було з "Приватбанком".

Нагадаємо, 14 вересня Національний банк України відмовив білоруському "Паритетбанку" в покупці української "дочки" російського "Сбербанку".

Відзначимо, що в березні 2018 року президент України Петро Порошенко затвердив санкції проти чотирьох банків щодо запобігання виведенню капіталів за межі України. Санкції застосовуються до Публічного акціонерного товариства "Сбербанк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк", ПАТ "ВТБ Банк" та ПАТ "БМ Банк".