ua en ru

Російські слідчі опитали українську льотчицю Савченко за фактом її викрадення, - адвокат

Російські слідчі сьогодні, 31 липня 2014 р., опитали українську льотчицю Надію Савченко, утримувану в Воронезькому СІЗО, за фактом її викрадення.

Російські слідчі сьогодні, 31 липня 2014 р., опитали українську льотчицю Надію Савченко, утримувану в Воронезькому СІЗО, за фактом її викрадення. Про це у своєму Twitter повідомив один з адвокатів Савченко Марк Фейгін.

"Отже, сьогодні у воронезькому СІЗО Надію Савченко опитували з приводу її викрадення. Надія Савченко докладно розповіла, в деталях, про всі обставини її переміщення з Луганська в РФ", - написав Фейгін.

При цьому він повідомив, що Слідчий комітет РФ передав відповідну заяву до Воронежа для проведення дослідчої перевірки.

"Завтра продовжиться. З Надією Савченко адвокат Новиков", - пояснив Фейгін.

"У СК вибір так собі: визнати факт викрадення і звільнити Савченка, або продовжувати упиратися і погіршувати й без того сумну карму органів", - додав адвокат.

Вчора стало відомо, що слідчий комітет РФ почав дослідчу перевірку за фактом викрадення Савченко.

Нагадаємо, 33-річна Надія Савченко - старший лейтенант, штурман-оператор вертольота Мі-24 3-го окремого полку армійської авіації Повітряних сил Збройних сил України. Під час антитерористичної операції на Донбасі брала участь в якості добровольця батальйону "Айдар". При цьому залишалася діючим офіцером ВСУ.

Брала участь у боях біля селища Металіст під Луганськом, де потрапила в полон терористів 18 або 19 червня.

8 липня стало відомо, що Савченко знаходиться під вартою в Росії в слідчому ізоляторі Воронежа. Російські влади інкримінують Савченко причетність до загибелі на сході України двох журналістів Всеросійської держтелерадіокомпанії - Ігоря Корнелюка і Антона Волошина. Савченко обрано запобіжний захід - арешт до 30 серпня.

Справа про вивезення Савченко в Росію також розглядає Європейський суд з прав людини. Там справі надано статус пріоритетної.