ua en ru

Російські ПВК активізували діяльність з вербування мешканців Донбасу для участі у боях у Сирії, - ГУР

Російські ПВК активізували діяльність з вербування мешканців Донбасу для участі у боях у Сирії, - ГУР Фото: бойовик на Донбасі (dnr-news.com)

Перевага надається кандидатам, які мають бойовий досвід

Російські приватні військові компанії (ПВК) активізували діяльність з вербування мешканців окупованого Донбасу для участі у бойових діях у Сирії. Про це з посиланням на дані Головного управління розвідки Міністерства оборони України повідомив спікер Міноборони з питань АТО Дмитро Гуцуляк.

"Наприкінці лютого - на початку березня російські приватні військові компанії (ПВК) активізували агітаційні заходи з вербування населення тимчасово окупованого Донбасу для участі у бойових діях на території Сирії. Перевага надається кандидатам, які мають бойовий досвід та хоча б базову підготовку за однією з військово-облікових спеціальностей", - зазначив Гуцуляк.

Як повідомили у розвідці, через інформацію про значні втрати російських найманців у Сирії у лютому цього року так звані "ветерани Донбасу" та російські військові відмовляються від пропозицій агентів ПВК.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у так званих Донецькій та Луганській "народних республіках" розпочали формування батальйонів для участі у збройному конфлікті в Сирії.