ua en ru

Для росіян запустили тури до Узбекистана за картами Visa і Mastercard

Для росіян запустили тури до Узбекистана за картами Visa і Mastercard Фото: росіяни можуть оформити карти Visa і Mastercard за кордоном (GettyImages)

Російські туристичні оператори почали пропонувати тури до Узбекистана для оформлення рахунків у місцевих банках і оформлення карт міжнародних платіжних систем Visa і Mastercard. У самій Росії ці системи працюють з істотними обмеженнями.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Інтерфакс".

Як заявили в Асоціації туроператорів Росії, з'явився попит на тури за картами Visa і Mastercard, поки пропонуються поїздки лише в Узбекистан. Російські громадяни можуть оформити карти в трьох місцевих банках. При цьому тур на дві ночі з розміщенням в чотиризірковому готелі починається з 23 000 рублів (близько 240 доларів).

Також повідомляється, що приблизна вартість перельоту в Ташкент з Москви на найближчі дати становить близько 500 доларів. Передбачається, що будуть запущені тури з Єкатеринбурга, Казані, Уфи і Мінеральних Вод. Надалі географію "карткових" турів можуть розширити на Вірменію, Казахстан, Киргизстан і Туреччину.

Також повідомляється, що оформлені за кордоном карти все одно не будуть працювати в Росії.