ua en ru

Росія запустила міжконтинентальну ракету "Сармат". США відстежували старт і траєкторію

Росія запустила міжконтинентальну ракету "Сармат". США відстежували старт і траєкторію Фото: Росія запустила міжконтинентальну ракету "Сармат" (twitter.com/nakedsci)

Росія 20 квітня запустила з космодрому Плесецьк (Архангельська область) міжконтинентальну балістичну ракету "Сармат". США були попереджені про випробування і відстежували траєкторію польоту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

Як повідомили телеканалу в Міністерстві оборони США, Росія попередила про випробувальний запуск балістичної ракети "Сармат". Американські військові відстежували момент старту і траєкторію польоту.

Раніше міноборони Росії оголосило про проведення випробувального пуску своєї міжконтинентальної балістичної ракети "Сармат". Вона була запущена з шахтної пускової установки з космодрому Плесецьк.

Ракета була запущена в напрямку полігону Кура на півострові Камчатка на Далекому Сході. У російському військовому відомстві заявили, що вона приземлилася в установленому районі.

Ракетна система "Сармат" - шахтний комплекс наземного базування п'ятого покоління. Його основу становить багатоступенева рідинна міжконтинентальна балістична ракета. Її дальність близько 15 тисяч кілометрів. Здатна нести розділяють ядерні боєголовки.