ua en ru

Росія посилила контроль за українськими товарами ще 1 серпня, - російська компанія

Росія посилила контроль за українськими товарами ще 1 серпня. Про це російському "Комерсанту" заявив гендиректор компанії "Кастомс Рус" (митно-транспортні послуги) Андрій Кирієнко.

За його словами, досі, щоб отримати преференції, на вантаж треба було представити сертифікат походження СТ-1 (товари, зроблені на Україні, звільнені від імпортних мит). Тепер митниця піддає сертифікати та інші документи посиленої перевірки і проводить 100-відсотковий огляд вантажів. Все це затягує процес на три-сім днів.

У свою чергу російська митниця про нововведення змовчала і вчора їх коментувати відмовилася. "Ми не можемо ні підтвердити, ні спростувати факт прийняття такого рішення", - сказав виданню представник ФМС Олександр Смеляков.

Ажіотаж навколо російської митниці виник вчора, коли Федерація роботодавців України, очолювана українським бізнесменом Дмитром Фірташем, заявила, що Митна служба Росії з 14 серпня включила в перелік "ризикових" всіх без винятку українських імпортерів, що фактично блокує весь український імпорт.