ua en ru

Росія будує нову військову базу в Сирії, - Reuters

Росія будує нову військову базу в Сирії, - Reuters Фото: РФ побудує нову військову базу в Сирії

РФ і курдські "Загони народної самооборони" підписали відповідну угоду

Російська Федерація побудує нову військову базу на північному заході Сирії, де будуть тренуватися бійці курдських "Загонів народної самооборони". Про це повідомляє Reuters, посилаючись на представника загонів Редура Халіля.

Зокрема, зазначається, що угода про спільну боротьбу з тероризмом російська сторона і загони підписали 19 березня. Представник угруповання підкреслив, що договір вступає у силу сьогодні, 20 березня. При цьому Халіль відмовився повідомити, скільки військових РФ прибули на місце, де буде створена база.

Також, за його словами, російські військовослужбовці вже прибули на бронемашинах в район нової бази в сирійській провінції Ефрін.

"Російська присутність районі Жандірс в Ефріне стало результатом досягнутої угоди між нашими загонами з діючими в Сирії російськими військами в рамках кооперації у боротьбі з тероризмом з тим, щоб надати допомогу в навчанні наших сил сучасним методам ведення війни, а також для встановлення прямої лінії зв'язку з російськими силами", - йдеться у письмовій заяві Халіля, яку приводить РБК.

Нагадаємо, Росія почала модернізацію сирійського порту Тартус, де розміститься на постійній основі військово-морська база РФ.