ua en ru

РФ розгорнула розвідувально-сигналізаційні комплекси на кордоні з Україною, - ДПС

РФ розгорнула розвідувально-сигналізаційні комплекси на кордоні з Україною, - ДПС Фото: російські розвідувально-сигналізаційні комплекси розміщено поблизу України (прес-служба ДПСУ)

Дані об'єкти розгорнуто напроти ділянок прикордонних підрозділів в Харківській області на відстані до 2,5 км від кордону

Повітряний моніторинг лінії державного кордону за допомогою літака "Даймонд" на ділянці Східного регіонального управління підтвердив присутність на території Російської Федерації поблизу кордону з Україною розвідувально-сигналізаційних комплексів. Про це повідомили сьогодні у прес-центрі Державної прикордонної служби України (ДПСУ).

Як зазначається, дані об'єкти розгорнуто навпроти ділянок прикордонних підрозділів в Харківській області на відстані до 2,5 км від кордону.


Загалом за результатами повітряного моніторингу прикордонники зафіксували три таких системи.

"За наявною інформацією, мобільні пости радіотехнічної розвідки, пеленгування та радіотехнічної боротьби з'явилися в момент, коли Росія розпочала провокаційні заходи на території тимчасово окупованого Криму на початку серпня", - йдеться в повідомленні.

РФ розгорнула розвідувально-сигналізаційні комплекси на кордоні з Україною, - ДПС

Фото: російські розвідувально-сигналізаційних комплекси розміщено на відстані до 2,5 км від кордону з Україною (прес-служба ДПСУ)

Раніше прикордонники зафіксували п'ять вертольотів РФ на адмінкордоні із Кримом.

Нагадаємо також, що Росія будує паркан на кордоні Польщі та Калінінградської області.