ua en ru

Путін заявив про готовність постачати газ як у КНДР, так і в Південну Корею

Путін заявив про готовність постачати газ як у КНДР, так і в Південну Корею Фото: Володимир Путін (kremlin.ru)

На думку Путіна, такі проекти можуть сприяти зміцненню довіри на півострові

Російська Федерація може поставляти в Південну і Північну Корею трубний газ. Про це заявив президент РФ Володимир Путін за підсумками переговорів з президентом Мун Чже Іншому, передає РБК.

"Могло би йтися про постачання в Корею російського трубного газу, інтеграції електромереж, залізничних систем Росії, Республіки Корея і Північної Кореї", - сказав Путін.

Російський президент зазначив, що крім економічної вигоди такі проекти за участю як Сеула, так і Пхеньяна можуть сприяти зміцненню довіри на півострові.

Він також додав, що лідери на переговорах відзначили розвиток співпраці двох країн у сфері енергетики. Компанії з Південної Кореї беруть участь в проектах "Сахалін-1" і "Сахалін-2", також розглядається питання про збільшення закупівель скрапленого природного газу (СПГ).

Нагадаємо, раніше президент Росії Володимир Путін і лідер Китаю Сі Цзіньпін домовилися у ході переговорів на саміті БРІКС дотримуватися мети по денуклеаризації Корейського півострова. Зазначалося, що до такого висновку глави держав прийшли в зв'язку з черговим ядерним випробуванням КНДР - 3 вересня стало відомо про те, що влада Північної Кореї "успішно" випробувала водневу бомбу.