ua en ru

Росія повністю відмовляється від мирного шляху вирішення конфлікту на Донбасі, - Турчинов

Росія повністю відмовляється від мирного шляху вирішення конфлікту на Донбасі, - Турчинов
Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов заявив, що незаконні вибори в так званих ДНР та ЛНР на Донбасі свідчать про те, що Росія повністю відмовляється від мирного шляху вирішення конфлікту на Донбасі.

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов заявив, що незаконні вибори в так званих ДНР та ЛНР на Донбасі свідчать про те, що Росія повністю відмовляється від мирного шляху вирішення конфлікту на Донбасі. Про це повідомила прес-служба спікера парламенту.

"Росія та її найманці повністю відмовляються від мирного шляху розв'язання проблеми, перекреслюючи ті домовленості, яких було досягнуто в Мінську", - заявив Турчинов.

Він підкреслив, що єдиною формулою захисту територіальної цілісності та недоторканності України є підвищення рівня обороноздатності держави.

"Єдиною формулою захисту територіальної цілісності та недоторканності країни є підвищення рівня обороноздатності держави, нашого військового потенціалу, забезпечення сучасною зброю та технікою наших Збройних сил, Нацгвардії та спеціальних батальйонів", - сказав спікер.

Він наголосив, що іншого шляху захистити та звільнити захоплені території на сьогоднішній день немає.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Росії заявило, поважає "вибори" в Луганській і Донецькій "народних республіках", що пройшли 2 листопада 2014 р.