ua en ru

Росія може використовувати навчання ЗС для ескалації конфлікту на Донбасі, - розвідка

Росія може використовувати навчання ЗС для ескалації конфлікту на Донбасі, - розвідка Фото: президент Росії Володимир Путін ("РИА Новости")

Командування ЗС РФ під виглядом заходів оперативної підготовки нарощує угруповання військ на південно-західному напрямку в безпосередній близькості від кордонів України

Російська Федерація може використовувати навчання своїх Збройних сил для ескалації конфлікту в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України на Facebook.

Як зазначається, 25-31 серпня за розпорядженням президента РФ Володимира Путіна проводиться раптова перевірка бойової і мобілізаційної готовності ЗС РФ, до якої залучається до 100 тисяч російських військовослужбовців, понад 10 тисяч одиниць озброєння і військової техніки, 60 надводних кораблів і близько 400 літаків і вертольотів.


"Раптова перевірка бойової готовності ЗС РФ є заключним етапом підготовки органів військового управління військ до проведення стратегічного командно-штабного навчання" Кавказ 2016 ", перш за все Південного військового округу (Ростов-на-Дону). Задекларована мета навчань може бути змінена вищим військово політичним керівництвом Росії в будь-який момент і використана для подальшої ескалації конфлікту на тимчасово окупованих територіях сходу України ", - йдеться в повідомленні.

За інформацією розвідки, під виглядом заходів оперативної підготовки командування ВС РФ опрацьовує питання нарощування угруповання військ на південно-західному стратегічному напрямку в безпосередній близькості від кордонів України, а також на тимчасово окупованих територіях сходу України, в тому числі за рахунок додаткових підрозділів Федеральної служби військ Національної гвардії РФ.

Обстановка в районі проведення АТО та довкола України станом на 26 серпня 25-31 серпня ц.р., за розпорядженням президе...

Опубліковано Головне управління розвідки Міністерства оборони України 26 серпня 2016 р.

Нагадаємо, напередодні розвідка повідомила про сімох поранених військових РФ в зоні проведення АТО на Донбасі.