ua en ru

Росія готова знизити газовий борг України на 1 млрд дол. завдяки знижці в 100 дол. за другий квартал 2014 року

Росія готова надати знижку в 100 дол. за тисячу кубометрів газу заднім числом за другий квартал 2014 року, в результаті чого борг України знизиться до 5,5 млрд дол. до 4,5 млрд. дол.

Росія готова надати знижку в 100 дол. за тисячу кубометрів газу заднім числом за другий квартал 2014 року, в результаті чого борг України знизиться з 5,5 млрд дол. до 4,5 млрд. дол. Про це заявив Президент Росії Володимир Путін на прес-конференції після переговорів у Мілані, передає прес-служба Кремля.

"Це, за нашими підрахунками, в цілому як мінімум 5,5 мільярда доларів, якщо вважати, що квітень, травень, червень Україна повинна була платити за 485 доларів. Але ми заднім числом готові перерахувати цю цифру зі знижкою в 100 доларів. Якщо виходити з цього - квітень, травень, червень, - то тоді загальна сума заборгованості виходить 4,5 мільярда доларів. І це ми йдемо назустріч як би", - сказав Путін.

Нагадаємо, Міністерство енергетики Росії заявляє, що для передоплати російського газу Україна повинна знайти до кінця року 1,6 млрд дол.