ua en ru

Росія все частіше визнає свою неспроможність провести псевдореферендуми на окупованих територіях, - ISW

Росія все частіше визнає свою неспроможність провести псевдореферендуми на окупованих територіях, - ISW Фото: РФ визнає свою неспроможність провести псевдореферендуми на окупованих територіях (Getty Images)
Автор: Олег Васкив

Росія дедалі частіше визнає, що неспроможна провести псевдореферендуми на окупованих територіях України. Агресор не може захопити бажані регіони та боротися з місцевим рухом опору.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що у Кремлі хотіли до літа 2022 року захопити Донецьку, Луганську, Херсонську та Запорізьку області. Проте, план повністю провалився.

"Нездатність російських військових взяти під контроль ці території підірвала перспективи влаштувати великі "операції" - масштабні псевдореферендуми в окупованих регіонах", - вказали у ISW.

В Інституті вивчення війни припускають, що Москва "продовжуватиме поширювати концепцію масштабних псевдореферендумів в інформаційному просторі".

Однак маріонетки Кремля на окупованих територіях розуміють, що навіть поетапне голосування може взагалі не відбутися через тандемні наслідки невдач російської армії та тиску з боку партизан і громадянського спротиву.