ua en ru

У Росії заявили про ліквідацію командирів ІДІЛ з Північного Кавказу в Сирії

У Росії заявили про ліквідацію командирів ІДІЛ з Північного Кавказу в Сирії Фото: бойовики ІДІЛ (YouTube screenshot)

Міноборони РФ стверджує, що в результаті ударів російських ВКС знищено командний пункт бойовиків біля Меядіна

Міноборони Російської Федерації заявило про знищення Повітряно-космічними силами РФ командного пункту терористів "Ісламської держави" і близько 80 бойовиків біля міста Меядін. Про це йдеться в повідомленні представника відомства генерал-майора Ігоря Конашенкова, передає РБК.

Зазначається. що серед знищених бойовиків - 9 осіб з Північного Кавказу.

"У районі населеного пункту Меядін знищенj командний пункт терористів і до 80 бойовиків, серед яких дев'ять вихідців з Північного Кавказу. Там же знищено 18 позашляховиків з крупнокаліберним озброєнням і три склади боєприпасів", - сказав Конашенков.

Він також назвав імена знищених впливових польових командирів ІДІЛ - вихідців з Північного Кавказу, які тривалий час переховувалися в Іраку: Абу Омар аш-Шишані, Аляуддін аш-Шишані і Салахуддін аш-Шишані.

Крім того, в Міноборони РФ стверджують, що в результаті ударів в районі Абу-Кемаля ліквідовано опорний пункт і близько 40 терористів, які були вихідцями з Таджикистану та Іраку, а також сім автомобілів підвищеної прохідності з крупнокаліберним озброєнням (ДШК і ЗУ-23-2).

Нагадаємо, раніше правозахисники повідомили, що на сході Сирії в результаті авіаударів Російської Федерації загинули 14 мирних жителів.