ua en ru

У Росії для знехтуваних МОК атлетів проведуть окремі змагання

У Росії для знехтуваних МОК атлетів проведуть окремі змагання Фото: Олімпійські ігри (Olympic.org)

Спортсменам також видадуть премії в розмірі олімпійських преміальних

Для спортсменів, яких Міжнародний олімпійський комітет (МОК) не допустив до зимової Олімпіади в Південній Кореї, в Росії проведуть окремі змагання і видадуть премії в розмірі олімпійських преміальних. Про це в середу, 31 січня, заявив прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков, посилаючись на президента РФ, передає DW.

"Він (Володимир Путін, - ред.) доручив за результатами цих змагань забезпечити преміювання медалістів у розмірі як на Олімпійських іграх", - повідомив Пєсков.

Як зазначає видання, раніше в той же день Путін, зустрівшись з російськими олімпійцями, попросив у них вибачення за те, що влада не змогли захистити їх від претензій і нападів ззовні. Також Путін закликав не сумніватися в тому, що Росія завжди буде підтримувати "ідеї чистого спорту у всіх сенсах".

Нагадаємо, в середу, 31 січня, Міжнародний олімпійський комітет (МОК) не вніс у список запрошених російських спортсменів на Олімпіаду-2018 в Пхенчхані ряд провідних атлетів з кількох видів спорту. Серед цих спортсменів - шорт-трекист Віктор Аном, біатлоніст Антон Шипулін і лижник Сергій Устюгов. Імена інших лідерів збірної Росії поки не уточнюються.