ua en ru

У Росії назвали ймовірні причини вбивства Жиліна

У Росії назвали ймовірні причини вбивства Жиліна Фото: Євген Жилін

Слідство вважає, що вбивство Жиліна було замовним

Ймовірними причинами вбивства лідера терористичної організації "Оплот" Євгена Жиліна можуть бути політичні мотиви, а також інтереси, пов'язані з бізнесом, передає "Комерсант" з посиланням на російське слідство і оточення Жиліна.

Повідомляється, що російські правоохоронці за фактом загибелі Жиліна порушили кримінальні справи за статтями "вбивство двох і більше осіб" і "незаконний обіг зброї". Слідство висуває кілька версій про те, що вбивство могло бути замовним, і пов'язує його з подіями в Україні.

На користь версії про замовне вбивство говорить той факт, що виконавець не залишив на місці злочину практично ніяких доказів. У ресторані не виявили стріляних гільз, вбивця був ретельно загримований. За словами очевидців, на ньому було довге пальто, капелюх, окуляри і, ймовірно, накладні вуса.

У той же час екс-нардеп Верховної Ради Олег Царьов заявив, що вбивство Жиліна пов'язано з його політичною діяльністю.

"Після переїзду в Москву він намагався побудувати тут свій бізнес, але навряд чи його комерційна діяльність могла призвести до таких наслідків", - заявив він.

Проте перший "голова" ДНР Олександр Бородай допускає розправу над лідером "Оплоту" через його бізнесу. Зокрема, він зазначив, що у Жиліна "було багато авантюрних ідей" і його вбивство "може бути пов'язане і з бізнесом".

Також "Комерсант" пише, що у Жиліна були проблеми з "керівництвом" ДНР і ЛНР, де були незадоволені тим, що "Оплот" приймає участь в розподілі коштів для "республік".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в МВС України допускають інсценування вбивства Жиліна російськими спецслужбами.