ua en ru

Ризик конфлікту між світовими державами зріс, - генерал США

Ризик конфлікту між світовими державами зріс, - генерал США Фото: генерал США Марк Міллі (apnews.com)

Голова Комітету начальників штабів ЗС США генерал Марк Міллі заявив у суботу, що ризик серйозного конфлікту між великими державами зріс. Сполучені Штати вступають у світ, який стає більш нестабільним.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Fox News.

Він підкреслив, що світ "має потенціал серйозного міжнародного конфлікту між великими державами".

"Ми стикаємося зараз з двома світовими державами - Росією і Китаєм. Кожна з цих країн має значний військовий потенціал і невідступно має намір змінити нинішній порядок, заснований на правилах", - заявив Міллі.

Днями Міллі провів телефонну розмову з главою Генштабу РФ Валерієм Герасимовим. Військові обговорили проблеми у сфері безпеки.

Варто зауважити, що дзвінок відбувся після того, як міністр оборони США Ллойд Остін минулого тижня розмовляв зі своїм російським колегою.

Раніше ми повідомляли, що, за інформацією Пентагону, протягом найближчих тижнів у жодної сторони не очікується серйозних досягнень на полі бою. Однак в НАТО тривають дискусії, Чи зможе Київ повернути Крим.

Також ми писали, що Сполучені Штати, найімовірніше, скасують виключення з антиросійських санкцій, яке дозволяло РФ продовжувати виплати боргових зобов'язань, щоб уникнути дефолту.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.