ua en ru

РФ в будь-який момент може розв'язати повномасштабну континентальну війну, - Турчинов

РФ в будь-який момент може розв'язати повномасштабну континентальну війну, - Турчинов Джерело фото: tymoshenko.ua
Росія в будь-який момент може розв'язати повномасштабну континентальну війну.

Росія в будь-який момент може розв'язати повномасштабну континентальну війну. Про це на брифінгу заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Напередодні Нового року є бажання говорить про приємні речі, світлому й радісному. Але ми повинні говорити правду. В Україні триває війна. Її розв'язав цинічний агресор, який володіє ядерною зброєю. Україна виступила у війну повністю неготовою, із зруйнованими збройними силами, економічно кризою. Але ми змогли відновити нашу армію. Ми втратили частину своєї території через дії агресора. Режим припинення вогню, який постійно порушує Росія, може в будь-який момент перерости в нову війну, Росія може розв'язати повномасштабну континентальну війну, ми до цього повинні бути готові. Це може статися в будь-який час, в будь-яку хвилину. Наше завдання РНБО - забезпечити повну мобілізацію нашої армії та наших ресурсів", - зазначив Турчинов.

Турчинов додав, що в України немає іншого виходу, як продовжити мобілізацію армії та ресурсів: "РНБО - повинен бути не кадровим відстійником, а центром і координатором прийняття всіх рішень... Наша війна закінчиться тільки тоді, коли ми повернемо всі наші території, включаючи Крим і Донбас".

Нагадаємо, вчора глава Генерального штабу генерал-полковник Віктор Муженко заявив, що є необхідність провести нову часткову мобілізацію, яка триватиме 1,5-2 місяці.