ua en ru

РФ вважає за необхідне залучити Партію регіонів до розробки Конституції

Російська Федерація вважає за необхідне залучити Партію регіонів до розробки Конституції України.

Російська Федерація вважає за необхідне залучити Партію регіонів до розробки Конституції України. Про це заявив постійний представник РФ при ООН Віталій Чуркін, йдеться в повідомленні прес-служби ООН.

Чуркін вважає, що Україна не виконує обіцянку приступити до широкого національного діалогу, який повинен враховувати інтереси всіх регіонів і політичних утворень.

"За повідомленнями ЗМІ, сьогодні Яценюк представив у Верховній Раді якийсь проект нової конституції. Незрозуміло, яким був процес його підготовки. Але вже точно не відкритим і інклюзивним. Від цього процесу була, зокрема, відсторонена Партія регіонів, яка представляє якраз Південний Схід, що хвилюється", - сказав російський представник.

Він заявив, що немає відповідей на ключові питання про те, "як буде здійснюватися федералізація або децентралізація України" та "як буде вирішуватися питання про статус російської мови".

"Замість чесної спільної роботи з метою виведення України з кризи, в який завів її ж політичний авантюризм, наші колеги з США і ЄС вважають за краще поширювати злісні інсинуації щодо російської політики, будувати підступи проти Росії, вигадуючи так звані санкції - безглузді і контрпродуктивні. Декому це, напевно, дає хвилинну сатисфакцію", - сказав Чуркін.