ua en ru

РФ під прикриттям навчань перекинула на Донбас важке озброєння, - ІС

РФ під прикриттям навчань перекинула на Донбас важке озброєння, - ІС Фото: проросійські бойовики (facebook.com abazia)

РФ через Амвросіївський район перекидає важке озброєння

На Донбасі бойовики під прикриттям військових навчань перекидають з території Росії через Амвросіївський район (пункт пропуску "Успенка") важке озброєння. Про це повідомляє прес-центр групи ІС.

Повідомляється, що мережею групи ІС зафіксовано переміщення: 4 одиниці 122-мм РСЗВ БМ-21 "Град" (фіксувалося північніше Амвросіївки у районі Благодатного); 3 танки типу Т-72Б своїм ходом - через Новоамвросиевку; 4 танки типу Т-64 і 4 БМП-2 по путівцях також маршем - в районі Григорівки у західному напрямку.

Зазначено, що перекидання озброєнь і техніки з Росії невеликими партіями ведеться під прикриттям "навчань на полігоні в Терновому". На думку ІС, бойовики розраховують, що в разі виявлення ця техніка буде ідентифікована як ТА, ЩО прибуває на "навчання" з складу окупаційних військ на Донбасі.

Нагадаємо, бойовики на Донбасі розпочали підготовку до появи "Джавелинов" у зоні бойових дій. Так, основні зусилля командування 1 і 2 АК (армійський корпус) оперативної угруповання російських окупаційних військ були зосереджені на підтримці бойової готовності військ, інженерному обладнанні місцевості, проведення планових заходів з бойової підготовки, перевірки ситуації в підпорядкованих підрозділах.