ua en ru

У РФ перенесли суд на захист честі та гідності Сенцова

У РФ перенесли суд на захист честі та гідності Сенцова Фото: Олег Сенцов

Точна дата судового засідання стане відома після 21 вересня

У Російській Федерації через хворобу судді перенесли суд на захист честі та гідності Олега Сенцова. Про це повідомляє "Hromadske" з посиланням на адвоката Сенцова Ольгу Чавдар.

"Суддя, якій передано справу, у неї дуже багато справ зараз у виробництві і в наш час, в 14:40, у неї розглядалося тільки справа на 9:00 ранку. А ми вже знали, що засідання відкладуть у зв'язку з тим, що не з'явилися відповідачі. Та й судді, яким передають справи тимчасово, вони не розглядають ці справи. І він б у будь-якому разі відклався б і справа не розглядалася б за іншими формальними обставинами. У зв'язку з цим нами було складено клопотання про "відкладення", щоб не чекати до восьмої години вечора і не затримувати інших учасників процесу. Ми вирішили скласти клопотання і "відкластися" у зв'язку з нашою зайнятістю", - сказала адвокат.

Також вона додала, що точна дата судового засідання стане відома після 21 вересня, коли суддя Сенцова повернеться з відпустки.
Відзначається, що 9 вересня мав відбутися суд на захист честі та гідності Олега Сенцова проти Федеральної служби безпеки РФ. Його адвокат Дмитирий Дінзе просив продовжувати акції на підтримку його підзахисного.

"Поодинці таку справу не витягнути", - сказав Дінзе.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європарламент зажадав звільнити Савченко та Сенцова.