ua en ru

РФ відпрацювала умовне нанесення ракетно-ядерного удару на навчаннях "Захід-2017", - Турчинов

РФ відпрацювала умовне нанесення ракетно-ядерного удару на навчаннях "Захід-2017", - Турчинов Фото: Олександр Турчинов (turchynov.com)

Турчинов заявив про відпрацювання РФ нанесення масованого ракетно-ядерного удару

Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов заявив, що Російська Федерація (РФ) відпрацювала умовне нанесення ракетно-ядерного удару під час навчань "Захід-2017". Про це повідомляє прес-служба РНБО.

"20 вересня поточного року РФ завершення активної фази стратегічних командно-штабних навчань ЗС РФ "Захід-2017". На останньому етапі було відпрацьовано умовне нанесення масованого ракетно-ядерного удару з залученням сил і засобів усіх трьох компонентів ядерної тріади", - заявив Турчинов.

За його словами, під час останнього дня навчань для відпрацювання ракетно-ядерного удару залучалися 6 літаків дальньої авіації Ту-95МС і Ту-22М3, які виконували польоти в повітряному просторі Баренцева, Балтійського і Норвезького морів.

"Ракетні війська стратегічного призначення були представлені бойовим розрахунком зі складу 14-ї ракетної дивізії, який здійснив навчально-бойовий пуск міжконтинентальної балістичної ракети РС-24 "Ярс" з космодрому Плесецьк (Архангельська обл.) За програмними цілями на полігоні "Кура" (півострів Камчатка)", - зазначив Турчинов.

Секретар РНБО підкреслив, що ракетним підводним крейсером стратегічного призначення "Дмитро Донський" Північного флоту РФ був здійснений електронний пуск міжконтинентальної балістичної ракети морського базування.

"Відпрацювання масованого ракетно-авіаційного удару ВС РФ в черговий раз підтверджує агресивність і наступальний характер зовнішньої політики і політики безпеки Росії", - резюмував Турчинов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ почала виведення військ з Білорусі після російсько-білоруських навчань "Захід-2017".