ua en ru

РФ незаконно експропріює житло українських військових у Криму, - правозахисники

РФ незаконно експропріює житло українських військових у Криму, - правозахисники Фото: українських військових виселяють з квартир в Криму (колаж РБК-Україна)

Вже відомо 10 таких випадків

Силові структури Російської Федерації в Криму незаконно відбирають квартири, що належать військовослужбовцям Збройних сил України. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив юрист Української Гельсінської спілки з прав людини Максим Тимочко, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, вже відомо 10 таких випадків, а ще 15 сімей повідомили про те, що до них надходять погрози з вимогою виселитися добровільно.

"Українською Гельсінською спілкою спільно з Регіональним центром прав людини проведено моніторинг таких ситуацій. Зараз нам відомо близько десяти випадків незаконної експропріації майна у ще п'ятнадцять сімей військовослужбовців повідомили про те, що сьогодні до них надходять погрози з приводу того, що вони змушені виселитися з цього майна ", - заявив Тимочко.

Юрист також розповів, що незаконно конфісковані квартири громадян України займають в основному військовослужбовці Російської Федерації і співробітники Федеральної служби безпеки Росії.

Юристи фіксують всі подібні випадки для того, щоб передати інформацію про незаконні дії РФ в Європейський суд з прав людини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Федеральна служба судових приставів Росії почала масово арештовувати майно організацій і громадян у Криму, що брали кредити в українських банках до окупації півострова.