ua en ru

РФ має намір завершити будівництво стіни на адмінкордоні Криму до липня 2018 року

РФ має намір завершити будівництво стіни на адмінкордоні Криму до липня 2018 року Фото: пункт пропуску "Чонгар" (khoda.gov.ua)

У прикордонуправлінні ФСБ заявляють, що стіна необхідна для "безпеки" Криму

Російська Федерація (РФ) має намір завершити будівництво стіни на адмінкордоні окупованого РФ півострова Крим до липня 2018 року. Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на дані прикордонного управління ФСБ РФ.

"Відповідно до проектної документації, закінчення будівництва загородження заплановане на першу половину 2018 року", - йдеться в повідомленні.

За інформацією ФСБ, "роботи по зведенню 50-кілометрових інженерних загороджень на півночі Криму, ведуться в плановому порядку. Збоїв і накладок у графіках робіт немає". У прикордонуправлінні ФСБ заявляють, що стіна необхідна для "безпеки" Криму.

Відзначається, що за даними сайту держзакупівель, облаштування загородження на кордоні обійдеться більш ніж в 200 млн рублів. Згідно розміщеної документації, конструкції повинні бути стійкі до складних кліматичних умов (у тому числі вологості до 98% і температурі повітря до + 65 градусів).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що навесні 2018 року Росія почне активну фазу будівництва так званої "стіни" на адмінкордоні материкової України з анексованим півостровом Крим.