ua en ru

РФ до 14 червня представить пропозиції щодо митного співробітництва в рамках УА України з ЄС

РФ до 14 червня представить пропозиції щодо митного співробітництва в рамках УА України з ЄС Фото: Президент РФ Володимир Путін

Підведені підсумки тристоронніх експертних консультацій Україна-ЄС-РФ

Росія до 14 червня представить пропозиції щодо митного співробітництва в рамках імплементації угоди про асоціацію (УА) України з Євросоюзом (ЄС). Про це стало відомо після тристоронніх експертних консультацій Україна-ЄС-РФ, спрямованих на пошук практичних рішень щодо нівелювання занепокоєнь РФ щодо імплементації УА між Україною та ЄС, передає прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"За результатами підтверджена готовність до подальшої роботи в сферах технічних бар'єрів у торгівлі і митного співробітництва на основі уточнених пропозицій боку РФ, які повинні бути представлені в Україні і ЄС до кінця наступного тижня", - йдеться в повідомленні.

При цьому українська сторона поінформувала про підготовку законодавчих пропозицій про перехід до електронної системи верифікації сертифікатів, що дозволить запобігти можливим зловживанням у цій сфері. Особливий акцент був зроблений на законодавчих змінах, впроваджених, починаючи з 1998 року, в процесі адаптації нормативно-правових актів України до законодавства ЄС у сфері технічного регулювання. Підтверджена готовність надати російській стороні відповідні нотифікації, зроблені Україною в рамках СОТ з окреслених вище законодавчих змін.

Українська сторона також представила пропозиції про внесення змін і доповнень в українсько-російську угоду в галузі ветеринарії від 12 березня 1993 р. щодо взаємного визнання результатів сертифікації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Італія розгляне ратифікацію УА України з ЄС в наступному місяці.