ua en ru

РФ готова вислухати міркування України щодо вдосконалення двосторонніх відносин, - Пєсков

Росія завжди готова вислухати міркування України щодо вдосконалення двосторонніх відносин. Таку заяву зробив прес-секретар Президента РФ Дмитро Пєсков.

"Відносини (Росії та України) дуже багатопланові, про це вчора говорив Президент Росії. Сенс сказаного Президентом зводився до того, що Росія співпрацювала, співпрацює і співпрацюватиме з Україною. Президент озвучив зацікавленість Росії в цьому. Безумовно, як дві партнерські країни, у випадку якщо в одній з країн виникають якісь міркування щодо можливих шляхів вдосконалення двосторонніх відносин, то інша сторона завжди буде готова найбільш конструктивним чином ці міркування вислухати", - сказав він, коментуючи висловлювання Президента України Віктора Януковича про те, що "відносини Росії і України зайшли в штопор".

Пєсков також нагадав про те, що Президент РФ Володимир Путін неодноразово заявляв, що питання підписання чи не підписання Україною угоди про асоціацію з Європейським Союзом - це виключно суверенна і внутрішня справа України. На думку Путіна, рішення повинно прийматися і приймається в Києві.

"До самого рішенням Росія ніякого відношення не має", - додав Пєсков.