ua en ru

У РФ на депутата написали скаргу в Слідчий комітет через статтю про Сенцова

У РФ на депутата написали скаргу в Слідчий комітет через статтю про Сенцова Фото: Олег Сенцов (facebook.com/NashePrykarpattia.jpg)

Депутат Басманного району Москви назвав справу проти Сенцова сфабрикованою

У Росії на муніципального депутата Басманного району Москви Віктора Котова поскаржилися в Слідчий комітет через статтю про політв'язня Кремля, українського режисера Олега Сенцове, яку він написав для газети "Наша Якиманка". Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Повідомляється, що до слідчих звернувся муніципальний депутат Дмитро Захаров. З його слів, у статті Олег Сенцов названий невинним, а справа проти нього - сфабрикованою.

Захаров також попросив Слідчий комітет перевірити Котова на "зв'язки зі спецслужбами України".

Нагадаємо, 21 серпня в Москві на акції в підтримку Олега Сенцова затримали сім осіб.

Нагадаємо, 30 серпня Європейський союз в черговий раз закликав Росію негайно звільнити Олега Сенцова. Раніше український омбудсмен Людмила Денісова запросила у омбудсмена РФ Тетяни Москалькової інформацію про здоров'я українських політв'язнів. У свою чергу Москалькова заявила, що Олег Сенцов не приймає їжу, але отримує живильні суміші і загрози його життю немає.

Як відомо, Олег Сенцов засуджений у РФ на 20 років за звинуваченням у підготовці терактів в окупованому Криму. Своєї провини він не визнає. 14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити з російських в'язниць всіх українських політв'язнів.