ua en ru

РФ активізувала провокації в Азовському морі, - Держприкордонслужба

Росія активізувала провокації в Азовському морі.

Росія активізувала провокації в Азовському морі. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

"Спостерігається активність ведення російською стороною розвідки узбережжя Азовського моря і проведення провокаційних дій", - йдеться в повідомленні.

Так, в 11:30 19 серпня українські прикордонники в районі н.п. Сєдове виявили 3 катери "Мангуст" Берегової охорони прикордонної служби ФСБ РФ, що рухалися курсом в напрямку Маріуполя. Після попередження про відкриття вогню катери вийшли на рекомендований курс.

За минулу добу прикордонники зафіксували роботу російських безпілотних літальних апаратів на дільницях Донецького та Херсонського загонів.

В 20:30 19 серпня прикордонний наряд поста технічного спостереження Донецького загону виявив 2 БПЛА (на висоті близько 1 км), один з яких рухався в напрямку Новоазовськ - Сєдове, а другий - Сєдове - Крива Коса. З катера Морської охорони БПЛА були обстріляні з стрілецької зброї.

В 22:08 19 серпня прикордонний наряд відділу прикордонної служби "Червоний Чабан" Херсонської загону виявив 1 БПЛА (на висоті до 1000 м), який рухався у напрямку Чаплинка - Каірка. Було застосовано вогнепальну зброю.