ua en ru

РФ у 2017 році проведе переатестацію особового складу військових частин в анексованому Криму, - розвідка

РФ у 2017 році проведе переатестацію особового складу військових частин в анексованому Криму, - розвідка Фото: Збройні сили Росії

Після переатестації на посади будуть призначатися тільки військові, які пройшли підготовку у навчальних закладах ЗС РФ

Російська Федерація у 2017 році планує провести переатестацію особового складу військових частин в анексованому Криму. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

Як зазначається, російське командування в анексованому Криму активізувало заходи з примушення до звільнення з військової служби колишніх українських військовослужбовців.

"Протягом 2017 року заплановано переатестацію всього особового складу військових частин, дислокованих на анексованій території АР Крим. У результаті переатестації на посади будуть призначатися тільки військовослужбовці, які пройшли додаткову підготовку на курсах у військових навчальних закладах ЗС РФ", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що більшість колишніх українських військовослужбовців до перепідготовки не допускались. Таким чином вони не зможуть перебувати на займаних посадах й підлягають переміщенню на нижчі посади, або звільненню.

Крім того, повідомляється, що звільненим військовослужбовцям працевлаштуватися на території Криму практично не можливо через відсутність робочих місць.

"Водночас, російські бізнесові структури в Криму, як правило, відмовляють у працевлаштуванні колишнім військовослужбовцям ЗС України, приховано або відкрито називаючи їх "зрадниками", - йдеться у повідомленні.

Обстановка на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей та АР Крим станом на 31 березня Російські...

Опубліковано Головне управління розвідки Міністерства оборони України 31 березень 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що військовослужбовець Російської Федерації на окупованому Донбасі обстріляв групу місцевих підлітків, внаслідок чого один з них отримав поранення.