ua en ru

Результати Януковича в 2015 р. безпосередньо залежать від радикальної боротьби з корупцією, - експерти

Результати Президента України Віктора Януковича в 2015 році безпосередньо залежать від того, чи зуміє він своїми вольовими зусиллями позбавити українців від ярма силовиків і скасувати укорінений в країні "податок на життя". Про це йдеться в коментарі експертів Володимира Фесенко і члена гуманітарної ради при Президентові України Максима Михайленко.

Михайленко відзначає, що в сформованій ситуації силовики - міліція, прокуратура, СБУ, митниця,- фактично стягують з народу "податок на життя".

"Ти стаєш повинен їм вже за фактом народження. Навіщо ДАІ перевіряє податкові та транспортні накладні? Навіщо міліція з палицями і пістолетами ходить по ринках? Навіщо заходить до кожного ларечнику? Невже це приносить прибуток бюджету? При цьому, суспільство чудово розуміє, що у Віктора Януковича вистачає повноважень і влади для того щоб позбавити народ від цих поборів. Вся сила за ним", - говорить експерт.

"Якщо у нас раптом зміниться влада, і поставить завдання радикальної боротьби з корупцією, то майже напевно для цього буде створено спеціальне антикорупційне відомство з надзвичайними фінансовими повноваженнями", - додає Фесенко.