ua en ru

Унаслідок бомбового удару США в Афганістані загинуло 82 бойовики

Унаслідок бомбового удару США в Афганістані загинуло 82 бойовики Фото: GBU-43/B

Такы дані навів представник уряду провінції Нангархар Аттулаха Хогіяні

Щонайменше 82 бойовики терористичної організації "Ісламська держава" загинули внаслідок удару США по Афганістану "матір'ю всіх бомб". Про це з посиланням на представника уряду провінції Нангархар Аттулаха Хогіяні повідомляє The New York Times.

Як відомо, 13 квітня США завдали удару в Афганістані бомбою GBU-43/B, відомої також як Mother of All Bombs ("Мати всіх бомб"). Метою удару, уточнили в Білому домі, стала система тунелів, яку використовували терористи. За словами офіційного представника американської адміністрації Шона Спайсера, вільне переміщення бойовиків у цьому районі загрожувало безпеці американських військових радників та афганських сил. Удар був нанесений по селу в долині Моманд. Ніхто з мирних жителів при цьому не постраждав.

Зазначено також, що для операції по скиданню бомби на Афганістан не потрібно було особливе схвалення президента Дональда Трампа, оскільки генерал армії Джон Ніколсон, який командував ходом дій, володіє для цього необхідними повноваженнями. Сам Трамп назвав дії своєї армії "дуже-дуже вдалою місією".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бомбовий удар США в Афганістані знищив 36 бойовиків.