ua en ru

У рейтингу публічних компаній Forbes немає жодної української

У рейтингу публічних компаній Forbes немає жодної української Фото: Forbes

Список очолили компанії з Китаю і США

В рейтинг 2 тис. найбільших публічних компаній за версією Forbes не потрапила жодна українська компанія. Про це повідомляє Forbes.

"Найбільші публічні компанії світу процвітали в минулому році, незважаючи на коливання між невизначеністю ринку і волатильністю, зазначені несподіваними політичними подіями", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, список в цілому значно "дорожчий" порівняно з попереднім роком, при цьому сукупна ринкова капіталізація зросла на 10%.

Незважаючи на уповільнення зростання ВВП, Китай і США, чиї компанії складають більше 40% від цього списку, продовжують домінувати в списку найбільших фінансових гігантів.

Так, в першу десятку потрапили китайські ICBC, China Construction Bank, Agricultural Bank of China, Bank of China, американські Berkshire Hathaway, JPMorgan Chase, Wells Fargo, Bank of America, Apple. Замикає десятку японська Toyota Motor.

У рейтингу публічних компаній Forbes немає жодної української

Фото: скріншот перших 10 пунктів рейтингу Forbes

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що засновник і голова ради директорів онлайн-рітейлера Alibaba Group Джек Ма повернув собі звання найбагатшого бізнесмена Китаю за версією Forbes. Його статки оцінили у 30,9 млрд доларів.