ua en ru

Республіканець Боб Тернер переміг на виборах до палати представників у традиційно "демократичному" штаті Нью-Йорк

Член Республіканської партії США Боб Тернер здобув впевнену перемогу на виборах до палати представників від штату Нью-Йорк, який традиційно вважається оплотом "демократів", повідомляє Reuters.
"Ми не збираємося прикрашати, для нас це справді сильний удар", - говориться в заяві комітету Демократичної партії по проведенню виборів в конгрес після оголошення підсумків голосування.
Тернеру вдалося набрати 54% голосів, у той час як його суперник від демократів Девід Уэрпин отримав тільки 46% голосів підтримки.
Починаючи з 1920 р., представники Республіканської партії в штаті Нью-Йорк в середньому набирали в 3 рази менше голосів, ніж їхні політичні опоненти.
Дані вибори в палату представників були позачерговими і відбулися через те, що Ентоні Вейнеру довелося покинути своє місце через сексуальний скандал.
Деякі американські політологи вже заявили, що це тривожний сигнал для президента-демократа Барака Обами з його наміром залишитися в Овальному кабінеті ще на один термін.
Також наголошується, що в перемозі Тернера велику роль зіграло голосування єврейської громади, що проживає на території штату та не підтримує зміни політичного вектора США на Близькому Сході.