ua en ru

Яресько підтвердила можливість дефолту

Яресько підтвердила можливість дефолту Фото: Наталья Яресько

Дефолт в Украине теоретически возможен

Міністр фінансів України Наталія Яресько підтвердила, що Україна може оголосити дефолт в кінці липня. Про це вона заявила після зустрічі міністрів з представниками Американської торговельної палати та Європейської бізнес асоціації, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це теоретично можливо", - сказала Яресько.

Варто відзначити, видання Bloomberg з посиланням на дані інвестиційної компанії Goldman Sachs повідомляло, що Україна навряд чи зможе здійснити наступний платіж за кредитом 24 липня і буде змушена оголосити дефолт.

Нагадаємо, Наталія Яресько хоче, щоб приватні кредитори списали 40% номінальної вартості українських держоблігацій. Зокрема, Яресько наполягає, що реструктуризація боргу не повинна включати всі три елемента: продовження строків облігацій, скорочення купонів і списання номіналів паперів. У свою чергу, комітет приватних кредиторів України запропонував Україні відстрочити виплату боргів до 2019 р. замість їх списання.

"Критерії реструктуризації боргу, запропоновані МВФ, Україна трактує як списання, зниження відсоткових платежів та пролонгацію платежів. Такий підхід відкладе вихід України на ринок капіталів, підвищить вартість запозичень і підвищить залежність країни від офіційного фінансування", - йдеться у листі комітету.