ua en ru

Реконструкція парку в Стамбулі буде продовжена, незважаючи на протести городян, - Ердоган

Прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що роботи з реконструкції центрального парку в Стамбулі будуть продовжені, незважаючи на обурення багатьох городян, яке переросло в масові демонстрації. Про це повідомляє ВВС.

При цьому Ердоган не уточнив, чи збирається влада будувати в історичній частині парку торговий центр, проти чого і обурилися жителі міста.

Він також заявив, що поліція залишиться на центральній площі Таксим для дотримання порядку, і закликав демонстрантів негайно припинити протестні акції.

Розпочаті кілька днів тому демонстрації проти реконструкції парку в Стамбулі поступово перемістилися до Анкари і перетекли в протести проти прем'єр-міністра країни і правлячої Партії справедливості та розвитку.

Напередодні поліція спробувала видавити демонстрантів з площі Таксим за допомогою водометів і сльозогінного газу. Більше ста людей отримали поранення.

Ердоган вже пообіцяв провести розслідування з приводу звинувачень на адресу поліцейських в застосуванні насильства до протестуючих.

Читайте також: Протести у Стамбулі: Десятки постраждалих і затриманих, можливо є жертви (фото, відео)