ua en ru

Реформа ВРЮ завершиться восени 2014 р., - Колесніченко

Реформування Вищої ради юстиції (ВРЮ) орієнтовно завершиться восени 2014 р. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів голова ВРЮ Володимир Колесниченко.

"На мою думку, у вересні ми отримаємо висновки Венеціанської комісії і на осінній сесії проект Конституції буде подано до парламенту. Нова редакція Конституції, орієнтовно, може бути прийнята восени 2014 року", - заявив Колесниченко.

За його словами, у процесі модернізації Конституції, важливі зміни стосуватимуться розділу "Правосуддя", у тому числі й статусу, повноважень та способу формування Вищої ради юстиції. "Під час круглого столу за участю членів Конституційної асамблеї, експертів Венеціанської комісії я запропонував власне бачення способу формування суддівської більшості - 11 суддів - через конференції суддів відповідних спеціалізацій з урахування представництва від судів різних інстанцій. Вважаю доцільним зберегти змішаний принцип формування складу Вищої ради юстиції, включивши до нього представників не лише юридичної громадськості, а й відомих українців. Це могли б бути журналісти, політологи, філософи, психологи - ті авторитетні представники спільноти, чия участь у прийнятті важливих для судової системи рішень дозволила б оцінити ситуацію очима споживача. На мою думку, це б підвищило і якість суддівського корпусу", - розповів Колесниченко.

Читайте також: Повне інтерв'ю Володимира Колесниченка.