ua en ru

Тарифи на ЖКП, дія яких відновлюється у зв'язку з припиненням тристороннього меморандуму, будуть відкориговані, - Л.Черновецький.

Розпорядження Київської міської державної адміністрації від 31 травня 2010 р. № 392 щодо поновлення в дії тарифів на теплову енергію та комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, що були призупинені 1 жовтня 2009 р. у зв'язку з підписанням тристороннього меморандуму, було оприлюднене з метою подальшого його обговорення з громадськими інститутами та отриманням експертної оцінки профільних урядових структур, тобто його редакція не є остаточною. Про це повідомив київський міський голова Леонід Черновецький, передає прес-служба КМДА.

"Оприлюднення розпорядження - це один із необхідних пунктів дотримання офіційної процедури введення в дію або коригування документу. На виконання рішення Міністерства житлово-комунального господарства щодо поступового приведення тарифів на комунальні послуги до економічно-обґрунтованих, наші фахівці здійснили відповідні розрахунки, на основі яких було складене і підписане дане розпорядження. Наразі його зміст детально вивчається Міністерством житлово-комунального господарства та Міністерством економіки України", - повідомив Л.Черновецький.

Він підкреслив, що незалежно від того, будуть змінені тарифи, чи ні, - кияни продовжуватимуть отримувати належні субсидії на сплату комунальних послуг. "Хочу відзначити, що інформація, яка з'явилась сьогодні у засобах масової інформації щодо запланованого підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги цієї осені - не відповідає дійсності. Жодних таких пропозицій досі не розглядалось", - наголосив Л.Черновецький.